Sportovní povrchy

 

„Transformujte svá sportoviště s naším širokým spektrem písků!“

Písek není jen pro plážové volejbalové kurty. U nás najdete široký výběr přírodního i barveného písku, který je ideální pro renovace, výstavbu a údržbu vašich sportovních povrchů.

Přírodní písek na travnatých hřištích:

Proč je přírodní písek nepostradatelným prvkem pro renovace a údržbu fotbalových a jiných travnatých hřišť? Především kvůli jeho schopnosti zlepšit drenážní vlastnosti povrchu. Písek působí jako prostředek pro zajištění optimálního odvodnění, což snižuje riziko vzniku bahna a bláta během deštivých období. To vede ke zlepšení trvanlivosti hřiště a snížení rizika úrazů pro hráče.

Při použití písku na travnatých hřištích nejde jen o zlepšení hracích podmínek pro hráče, ale také o podporu zdravého růstu trávy. Pískování hřiště pomáhá provzdušnit kořenový systém trávy, což vede ke zlepšené absorpci vody a živin. Díky tomu tráva koření hlouběji a hustěji, což vede k tvorbě kvalitnějších a odolnějších trávníků. Hustší trávník pak poskytuje odolnější povrch a zlepšuje estetiku hřiště, což všechno přispívá k celkové kvalitě a údržbě hřiště.

Přírodní písek na hřištích s umělou trávou:

S nárůstem výstavby hřišť s umělou trávou a jinými syntetickými povrchy se stává přírodní písek klíčovým prvkem pro optimální hrací podmínky. Písek slouží jako výplň mezi vlákny umělé trávy, která umožňuje sportovcům úmyslný skluz, což je zvláště důležité například při dohrávání míče například v tenisu či fotbale. Tato výplň pískem, také chrání povrch hřiště a vlákna trávy před poškozením během skluzu hráče a také během běžného užívání, což přispívá k prodloužení životnosti celého povrchu.

Nicméně, počasí a aktivita na hřišti postupně způsobují erozi písku. Déšť, vítr a opakované používání způsobují vyplavování písku z povrchu, což může vést k nerovnoměrnému rozložení písku a snížení jeho účinnosti. Proto je průběžná obnova písku nezbytná pro udržení kvality a udržitelnosti povrchu hřiště. Pouze tak můžeme zajistit optimální hrací podmínky pro sportovce a prodloužit životnost celého hřiště.

Písek barvený pro specifické sporty:

Poslední dobou roste obliba výstavby hřišť pro paddle tennis. Funkce písku je v podstatě totožná s výše uvedenými příklady akorát využití barveného písku poskytuje jasně definované hrací plochy, což je zvláště důležité pro sporty, kde jsou hrací linie klíčové

V každém z těchto případů je správná volba písku základem pro optimální výkony hráčů a trvanlivost povrchu.

S naší širokou škálou písků vám pomůžeme dosáhnout toho nejlepšího pro vaše sportovní povrchy.